Tervetuloa taas Vaahteroiden pariin. Tässä jaksossa kuvaan astuvat korvaavat ihonvärit, ihan näin btw.
Viime kerralla jäimme jännittämään, armahtaisiko Viikatemies satelliitin alle jääneen Nellin ja palauttaisiko hänet elävien kirjoihin:

4_01.jpg
Danielin anelut eivät tehonneet, vaan Viikatemies korjasi Nellin sielun talteen ja jätti tilalle tylsän hautakiven. Veeti (joka oli ollut periaatteessa Nellin kissa) jäi vielä naukumaan sen ääreen.

4_02.jpg
Vanha talo sisälsi liikaa tuskallisia muistoja, ja koska varaa oli, Vaahterat päättivät rakennuttaa itselleen uuden kodin edellisen tilalle.

4_03.jpg
Tässä uuden asunnon pohjapiirros. Talo taitaa olla pienempi kuin entinen, mutta se ei ole niin kauhean hajanainen. Talosta löytyy siis kaksi vessaa, kaksi makuuhuonetta, olohuone ja keittiö.

4_04.jpg
Vilman ei ollut tarkoitus lähteä yliopistoon, mutta uuden asunnon nieltyä kaikki rahat hän päätti sittenkin lähteä - ylimääräiset ruokittavat suut eivät olleet tarpeen. Sitä paitsi hän halusi vimmaisesti saada äitinsä takaisin, ja yliopiston jälkeen se voisi olla mahdollista...

4_05.jpg
Pian taksi kurvasikin pihaan ja Vilma hyppäsi kyytiin suuntanaan Stenvall-instituutti. Pikkuinen Viima-kisu tuli taksin taakse hyvästelemään.

4_06.jpg
Hetken kuluttua taksi oli jo jättänyt Vilman uuden asuntolansa pihaan. Hän valitsi pääaineekseen fysiikan.

4_07.jpg
Ensimmäiseen luentoon oli vielä aikaa, joten Vilma lähti saman tien katsastamaan kauppoja. Kampaamokäynnin jälkeen vuorossa oli uusien vaatteiden metsästys, asuntolan kaapista löytyneet kun olivat varsin karmeita.

4_08.jpg
Samaan putiikkin sattui tulemaan varsin komea nuorimies, Panu nimeltään. Vilma meni heti tekemään tuttavuutta, ja hetken kuluttua Panu pyysikin hänen puhelinnumeroaan. Hyvillä mielin Vilma maksoi vaateostoksensa ja lähti asuntolaa kohti.

4_09.jpg
Asuntola tuntui varsin hiljaiselta paikalta. Vilma oli hieman yksinäinen, varsinkin kun Veronika saapuisi yliopistoon vasta vuoden kuluttua.

4_10.jpg
Onneksi Panu kuitenkin soitti jo samana iltana. Vilma keksi kutsua hänet kylään.

4_11.jpg
(Tuleva) Pariskunta leikki tyynysotaa lähes koko illan, ja heistä kerkesi tulla hyviä ystäviä. Tosin Vilma halusi vielä enemmän...

4_12.jpg
Opiskellakin täytyi, jos tahtoi läpäistä lukukauden. Vilma jaksoi valvoa lähes koko yön lopputyötä kirjoittaen ennen loppukokeeseen lähtöä.

4_13.jpg
Vilma läpäisi ensimmäisen lukukautensa reippaasti arvosanalla 5. Hän ei kuitenkaan jaksanut iloita asiasta, vaan ajatteli ikivanhaa murtoa. Huoh.

4_14.jpg
Lopulta juhlamieli kuitenkin valtasi hänetkin, ja hän päätti jakaa ensisuudelmansa kyläilemään tulleen Panun kanssa. En viitsi kertoa, mitä Vilma ajattelee tässä kuvassa, mutta se liittyy mustavalkoraita-paitaiseen, pipopäiseen naishenkilöön (ärrrr).

4_15.jpg
Asuntolasta löytyi jopa kummitus! Rebekka-niminen kummitus ei kuitenkaan säikäytellyt muita, vaan puursi esseensä parissa. Aamulla hän oli taas muuttunut läpinäkymättömäksi. Ehkä se olikin joku tieteellinen koe? Fysiikan ja ties minkä mystisen opiskelijoitahan voi olla kämppä pullollaan.

4_16.jpg
Kaikkea sitä joutuu tekemään opiskelumenestyksen eteen - jopa kuntoilemaan! Valmentaja tuli jostain syystä sättimään Vilmaa ja käski hänet tekemään punnerruksia, vaikka hän oli ahkerasti jumpannut koko ajan.

4_17.jpg
Pian Vilma ei enää jaksanut odottaa, vaan kosi Panuaan, joka vastasi myöntävästi karmeasta tilanteesta huolimatta. Ehkä epäromanttisinta ikinä: taustalla juustopastaa syöviä, röyhtäileviä opiskelijoita. Juhuu.

4_18.jpg
Vilman lähdettyä kevätlukukauden loppukokeeseen asuntolan keittiössä syttyi tulipalo. Onneksi kattoon oli asennettu sprinklereitä, eikä vaaratilannetta päässyt syntymään. Lattia vaan kastui ja oli lätäköiden peittämä, kunnes Vilma suostui sen luuttuamaan.

4_19.jpg
Vilma läpäisi fuksivuotensa parhaalla mahdollisella arvosanalla.

4_20.jpg
Sillä välin kotona koitti Veronikan aika kasvaa teiniksi. Hänkin on varsin nätti tyttö, joten perijän valitseminen tulee olemaan vaikeaa.

4_21.jpg
Tällainen teini hänestä kasvoi. Ulkonäkö on lähes sama kuin lapsena, nenä vain on jotenkin terävä. Tavoitteeksi tuli mammona ja elämäntoive oli 100 000§ ansaitseminen. Veronika pitää mustista hiuksista ja kunnosta, mutta hän inhoaa lemua (kukapa ei).

4_22.jpg
Saman tien Veronikakin soitti taksin viemään itseään yliopistolle. Stipendi tuli vain hyvistä arvosanoista, kuten siskollaankin.

4_23.jpg
Ja niin Veronika saapui asuntolaan siskonsa seuraksi. Hän valitsi pääaineekseen teatteritaiteen.

4_24.jpg
Vilma työskenteli kaikkena vapaa-aikanaan asuntolan kahviossa ansaitakseen rahaa oman opiskelijakämpän ostoon.

4_25.jpg
Veronika taas keskittyi opiskeluun. Häntä huoletti, ettei yltäisi opiskelumenestyksessä yhtä korkealle kuin isosiskonsa. Molemmat kuitenkin läpäisivät taas syyslukukauden parhaalla mahdollisella arvosanalla.

4_26.jpg
Siskokset eivät olleet lapsina mitenkään läheisiä, joten yhdessäasuminen ilman vanhempia nosti tunteita pintaan. Tytöt kiistelivät jatkuvasti keskenään lähes kaikesta.

4_27.jpg
Pian Vilman mitta tuli täyteen. Hän päätti jättää yliopiston kesken ja palata takaisin kotiin.

4_28.jpg
Vilma siis on valittu perijäksi. Hän palaa Vaahteroiden taloon jatkamaan sukua Panunsa kanssa. Tuo asu taitaa olla siskosten keskuudessa aika suosittu.

4_29.jpg
Veronikaa harmitti siskonsa lähtö, mutta oli siinä yksi hyvä puoli: hän sai Vilman hienon huoneen itselleen.

Seuraavassa osassa sitten näemme, miten alkaa Vilman ja Panun yhteiselo, ja mahdollisesti tapaamme jo kolmannen sukupolven edustajia :)